Mengaku SaIah H1na Kakitangan HospitaI, Azwan Ali Didend4 RM17 Ribu Meskipun Dah Minta Maaf..

” Dah nak dekat puasa dan menyambut hari raya. Insya-Allah, jika ada rezeki Diva AA akan masakkan rendang Chef Diva dan sedekahkan kepada pihak pengurusan. Diva AA mem0hon maaf kepada semua pihak yang tersinggvng”

Itu kata-kata selebriti kntroversi Azwan Ali yang memoh0n m4af kepada kakitangan perubatan H0spitaI Putrajaya yang dibuatnya malam tadi.

Bagaimanapun itu tidak menghalang beliau diambil tndakan di mana hari ini beliau mengaku bersal4h di Mhkamah Sesyen Kuala Lumpur atas tudvhan mengh1na kakitangan perubatan HospitaI Putrajaya.

Terdahulu Hakim Azura Alwi menjatuhkan d3nda sebanyak RM17,000 dan hukvman penj4ra selama enam bulan jika gagaI berbuat demikian.

Hakim turut memerintahkan perm0honan m4af secara terbuka dibuat personaliti itu di dalam mhkamah.

Pertudvhan dibacakan Timbalan Pend4kwa Raya, Mohd Radzi Shah Ab Razak.

Azwan atau dikenali sebagai Diva AA, 54, did4kwa menjej4skan imej dan kredibiliti pegawai perubatan dalam mengendalikan kes Cov1d-l9 melalui dua vide0 yang tuIar di laman sosial.

Timbalan Pend4kwa Raya, Mohd Radzi Shah Ab Razak ketika ditemui media di luar Komplek Mhkamah Kuala Lumpur di Jalan Duta pada Jumaat.

Tertudvh did4kwa melakukan kes4lahan itu apabila menggunakan laman YouTube dengan nama ‘DIVAAATERSOHOR’ secara sed4r menggunakan perkhidmatan komunikasi dan memuat naik video yang jeIik sifatnya dengan niat menyak1tkan hati orang lain.

Azwan atau nama sebenarnya Mohamed Azwan Ali ditudvh mengikut S3ksyen 233 (1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 yang boleh membawa hukvman d3nda RM50,000 atau penj4ra selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya sekali.

Azwan diwakili peguamnya, Ammanjeet Singh daripada Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK).

Pada Khamis mStar melaporkan Azwan membuat perm0honan m4af kepada pihak HospitaI Putrajaya kerana menggunakan kata-kata k3sat terhadap mereka.

Azwan memberikan penjelasan kepada pihak media di perkarangan Kompleks Mhkamah Kuala Lumpur.

Ia berpunca daripada rakaman video seorang penyanyi wanita era 80-an yang mengadu tentang layanan kakitangan hospitaI berkenaan ketika kunjungannya baru-baru ini.

Susulan itu HospitaI Putrajaya membuat laporan poIis pada Selasa berhubung penularan dua video menjejaskan imej dan kredibiliti pegawai perubatan dalam mengendalikan kes Cov1d-l9 di Balai PoIis Presint 7, Putrajaya.

PoIis suruh datang, saya datang la

Terdahulu Azwan Ali muncul di Kompleks Mhkamah Kuala Lumpur di Jalan Duta pada pagi Jumaat dipercayai berhubung lap0ran poIis yang dibuat ke atasnya oleh HospitaI Putrajaya pada Selasa lalu.

Dia yang hadir berpakaian serba hitam dilihat hadir ditemani dua pembantunya.

Bagaimanapun Azwan terpaksa menunggu seketika di pintu utama kompleks mhkamah sementara menunggu surat kebenaran sebelum dibenarkan masuk.

Menerusi rakaman Facebook live bersama portal Malaysia Gazette, Azwan berkata dia sendiri tidak mempunyai maklumat lengkap mengenai arahan untuk hadir ke mhkamah.

Kenyataan media dan salinan laporan poIis HospitaI Putrajaya.

” Tak tahulah kes apa. Saya tak tahu menahu… hanya datang je. Apabila poIis suruh datang, saya datang la.

” Ini arahan poIis… apabila poIis suruh datang, ikut je la nak takut apa,” katanya.

Pada Khamis mStar melaporkan Azwan membuat perm0honan m4af kepada pihak HospitaI Putrajaya kerana menggunakan kata-kata kes4t terhadap mereka.

Ia berpvnca daripada rakaman video seorang penyanyi wanita era 80-an yang mengadu tentang layanan kakitangan hospitaI berkenaan ketika kunjungannya baru-baru ini.

Susulan itu HospitaI Putrajaya membuat laporan poIis pada Selasa berhubung penularan dua video menjejaskan imej dan kredibiliti pegawai perubatan dalam mengendalikan kes C0v1d-l9 di Balai PoIis Presint 7, Putrajaya.

kredit m.u

Facebook Comments