Wanita Pengsan Selepas Terpatahkan Gelang Jed Berharga RM200,000 Ketika Mencuba

Wanita Pengsan Selepas Terpatahkan Gelang Jed Berharga RM200,000 Ketika Mencuba

Seorang pelancong wanita pengsan secara tiba-tiba selepas secara tidak sengaja terpecahkan sebentuk gelang jed yang berharga 300,000 yuan (RM200,000).

Menurut Shanghaiist, kejadian itu berlaku ketika pelancong itu sedang melawat sebuah kedai jed di Yunnan, Ruili pada Selasa.

Laporan berkata, wanita itu sedang mencuba gelang jed itu di tangannya untuk melihat bagaimana ia kelihatan. Bagaimanapun, selepas mencuba, penjaga kedai memberitahunya bahawa gelang jed itu berharga 300,000 yuan.

Mendengar harga melampau itu, wanita tersebut cepat-cepat membuang gelang tersebut dari tangan namun malangnya gelang itu terjatuh ke atas lantai dan pecah dua.

Sejurus selepas itu, wanita terbabit mengalami serangan panik. Dia kemudian tiba-tiba pengsan dan jatuh di atas lengan salah seorang pelanggan lain.

Pegawai hospital tiba di tempat kejadian dan membawa wanita itu ke hospital namun mendapati mereka tidak menemui apa-apa masalah fizikal pada wanita itu.

Setakat ini, kedua-dua belah pihak masih belum bersetuju dengan jumlah pampasan. Sebuah syarikat penilai pihak ketiga telah menilai gelang pada 180,000 yuan. Sementara itu, keluarga wanita itu menawarkan untuk membayar 70,000 yuan. Bagaimanapun, Netizens berfikir gelang itu nampak seperti bernilai 30 yuan.

Sumber: Shanghaiist

Sumber: Siakap Keli

Facebook Comments