[VIDEO] ‘Astaghfirullah! Orang Jual Agama! Bukan Haritu Pakai Kopiah Ke…’- Safiey Ilyas Menerima Cemuhan Netizen 

Terdahulu, Safiey Ilyas menggemparkan negara kerana daripada menjadi seorang Mak Nyah, beliau mengambil keputusan untuk kembali ke pangkal jalan.

Namun kini, Safiey Ilyas telah kembali menjadi Sofea Elias? Allahhuu sekali lagi netizen digemparkan dengan berita sedih dan kecewa ni.

Tetapi,  penghijrahan Saifuddin Bin Illias tidak bertahan lama apabila kini Safiey mengakui dirinya telah kembali menjadi pondan dan telah penat untuk menjadi baik.

Melalui muatnaik posting terbarunya, Safiey Ilyas kelihatan memakai pakaian seperti wanita dan turut dilihat kerap bersama lelaki. Hal ini terbukti dalam video mahupun gambar yang dimuatnaik dalam akaun Instagram peribadi miliknya.

Sebelum ramadhan tiba, Safiey Ilyas telah memuat naik sebuah video mengenai sambutan hari jadinya di Vortex Hotel Suites & Residences at KLCC. Apa yang menarik perhatian netizen ialah pemakaian beliau dan tempat majlis tersebut dirasakan kurang sesuai.

Suprise Birthday Safiey Ilyas

Terdapat pelbagai reaksi yang telah ditulis oleh netizen di ruangan komen Instagram milik usahan muda itu. Malah, ada yang menganggapnya sebagai seorang yang mempersendakan agama.

Komen yang diberikan orang ramai di media sosial rata rata mempersoal kenapa Safiey Ilias kembali menjadi seorang perempuan selepas drama perubahan dirinya untuk ke arah lebih baik setahun yang lalu.

Kalau berduit orang tutup mata…

Orang jual agama, kaya didunia…

Eeee gelinya…

Sofea??? Ke salah dengar???

Alahai sayang pun…

Aik… Bukan die hari tu pakai kopiah ke…

Harap selepas ini Safiey fikir panjang sebelum melakukan sesuatu. Netizen pula sebaiknya berhenti mengecam tindakan Safiey sebaliknya berusaha menariknya kembali ke pangkal jalan. Apa-apa pun kita doakan yang terbaik untuk Safiey Ilyas.

Sumber: IG Safiey Ilyas via KisahDunia

Facebook Comments