Menge rikan “Senyap Tak Bagi Tahu, Balut Tisu Ikat Getah Padahal Nak Putus Dah” – Bapa Karl Shafek Tert3tak Jari Sendiri

Pelakon dan pengacara, Karl Shafek akui terkejut sebaik sahaja mendapat tahu jari telunjuk bapanya terpaksa dip0tong akibat tert3tak dengan p4rang. Menurut Karl, perkara itu berlaku disebabkan bapanya tert3tak jari telunjuk kirinya secara tidak sengaja ketika mengupas kelapa dengan menggunakan p4rang baru-baru ini.

Karl berkongsi luahan rasanya menerusi kemas kini terbaru di akaun Instagramnya hari ini.   “Sebelum masuk dewan b3dah dia suruh amik gambar dia dulu. Dia nak “Haaaiiii” dulu kat semua. Jap lagi jari telunjuk kiri dia tu akan kena k3rat dah.

“Cerita dia macam ni: Sabtu lepas dia kupas kelapa guna p4rang sebab dia nak minum air kelapa muda. Nak dijadikan cerita dia tert3tak jari dia tu. “Tapi dia rilek je senyap-senyap tak bagitau sesiapa. Sebab masa tu tak ada orang kat rumah. Bila mak balik, dia tanya kenapa jari berbalut abah jawab luka sikit je. “Yang bestnya, dia cuma balut dengan tisu tebal-tebal lepas tu ikat dengan getah.

Padahal dah nak putus dah sekali dengan tulang pun dah berpisah. “Malam semalam bila jari dia masih bleeding tak berhenti baru dia mintak bawak pegi hospital. Baru lah semua tau betapa teruknya jari dia tu.“Tapi dah terlambat, doktor memang tak boleh sambung jari tu sebab sel-sel semua dah mati.

Jadi abah redha la.   “Dia siap gelak-gelak je sembang ngan doktor tadi. But the question is… macam mana dia boleh tahan sakit dari pagi Sabtu sampai Ahad malam? “Abah memang kurang suka makan ubat. Lagi-lagi pain killer. Tak baik untuk kidney katanya. #MyRambo,” kongsinya.

 

Dalam pada itu, menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya mendoakan kesembuhan bapa Karl.

Kami Juga mendoakan buat bapa Karl semoga cepat sembuh dan sentiasa dalam lindunganya,tak lupa juga harus rajin-rajin makan ubat

Apa kata anda? Dah Baca jangan lupa komen dan share ya. Terima Kasih

Sumber:Instagram Karl Shafek via Terlajak Virals

Facebook Comments