Ini sebab kenapa Tun Mahathir guna pen sendiri ketika menandatangani dokumen akuan sumpah minggu lalu

GAYA HIDUP SEDERHANA YANG DIAMALKAN OLEH PERDANA MENTERI MALAYSIA KE-7, TUN DR MAHATHIR MOHAMAD DIPUJI OLEH RAKYAT. TIDAK PERLU BERMEGAH DIRI DAN BERBANGGA DENGAN APA YANG DIMILIKI, TUN M MERUPAKAN SEORANG WIRA NEGARA YANG SANGAT MERENDAH DIRI.

Pen sentiasa di dalam poket
Mungkin ramai yang perasan, ke mana sahaja Tun M pergi, beliau akan membawa sebatang pen yang akan diletakkan di dalam poket dada baju yang dipakainya.

Sekiranya baju beliau itu tidak mempunyai poket, beliau akan menyelitkan pen tersebut di celah-celah di antara dua butang bajunya. Nak tahu pen apa yang Tun M selalu bawa dan pakai untuk menulis?

Kenali Pilot Ball Liner

Tidaklah semahal Lamy ataupun Parker, pen kegemaran Ahli Parlimen Langkawi ini cuma berharga RM4.30 sahaja.

Meskipun tidak se-fancy jenama-jenama yang lain, namun mungkin faktor keselesaan menjadi punca mengapa pen tersebut menjadi pilihan pemimpin yang kita sayangi ini.

Steady Tun tahun 2018 pun masih lagi pakai pen yang sama!

Kenali pen Artline
Selain daripada Pilot Ball liner tersebut, Tun M juga pernah dilihat menggunakan pen Artline sewaktu menandatangani dokumen akuan sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-7 di Istana Negara pada minggu lepas.

Berikutan tersebarnya gambar-gambar pen-pen yang digunakan oleh Perdana Menteri Malaysia yang ke-7 itu, populariti pen Pilot Ball Liner dan Artline ini kian melonjak dan mendapat permintaan ramai.
Netizen dah jumpa!
Rilek je Tun Mahathir sain guna artline 0.6 berharga RM2.40. Pen favourite untuk sketch tu

And this is mine!

Video angkat Sumpah

Sumber : the klasik

Facebook Comments