Dua hari h!lang, Rupanya Anak Tiada Lagi Selamanya, Apabila Lihat Dlm Keadaan Trapung

PADA mulanya saya dan isteri sangkakan benda terapung itu adalah patung, namun selepas isteri melihat lebih dekat ia adalah m4yat kanak-kanak,” kata Shamsul Awang, 69, saksi penemuan m4yat kanak-kanak lelaki ditemui terapung di dalam loji kumbahan di Taman Sejahtera, Kuala Lumpur, kelmarin.

Dalam kejadian jam 12.55 tengahari itu, m4yat, Amirul Hazi Kamal Zuhaiza, enam tahun, ditemui oleh pekerja loji kumbahan sebelum memaklumkan kepada penduduk berhampiran.

Susulan kejadian, Shamsul bersama isteri yang tinggal berhadapan loji kumbahan terbabit segera ke lokasi bagi memastikan kesahihan penemuan m4yat itu sebelum memaklumkannya kepada polis.

“M4ngsa dipercayai anak kepada penduduk Flat Taman Sejahtera yang terletak hampir 300 meter dari loji kumbahan.

“Pihak polis turut memaklumkan kepada ibu m4ngsa dan membawanya ke lokasi bagi proses pengecaman m4yat,” katanya pada Harian Metro.

Shamsul berkata, susulan kejadian pihak p0lis turut melakukan siasatan dan turut meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang terdapat di rumah jirannya yang tinggal berhadapan dengan pintu pagar loji kumbahan itu.

“Hasil semakan CCTV mendapati terdapat dua kanak-kanak menyelusup masuk dalam loji kumbahan itu menerusi ruang tepi pintu pagar, kira-kira jam 7.02 petang, Selasa lalu.

“Seorang kanak-kanak perempuan manakala seorang lagi lelaki. Mereka dipercayai pasangan adik-beradik. Selang beberapa jam kemudian, kanak-kanak perempuan itu dilihat keluar seorang diri.

“Kejadian dipercayai berlaku pada hari berkenaan tetapi saya tidak pasti sama ada kanak-kanak perempuan itu menceritakan kejadian itu kepada ibunya atau sebaliknya,” katanya ketika ditemui, semalam.

Sementara itu, sumber polis berkata, sia satan mendapati m4ngsa adalah anak kepada seorang wanita berusia 28 tahun yang tinggal Flat Taman Sejahtera, di sini.

Katanya, hasil maklumat diperolehi wanita berkenaan mendakwa anaknya sudah dua hari tidak pulang ke rumah.

“Bagaimanapun, hasil semakan mendapati m4ngsa tidak melaporkan kepada polis mengenai keh!langan anaknya itu walaupun sudah dua hari tidak pulang.

“Susulan itu, wanita berkenaan dibawa ke Balai Polis Jinjang untuk siasatan lanjut.

“Bagaimanapun, hasil siasatan dilakukan oleh pihak for3nsik dilokasi tidak menemui sebarang unsur jen4yah.

“M4yat di bawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk b3dah s!asat dan buat masa ini kes diklasifikasikan mat! mengejut (SDR),” katanya.

M@YAT Amirul Hazi, 6, ditemui terapung di dalam loji kumbahan.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja dan sila like share page

Sumber : Hmetro

Facebook Comments